Ugrás a tartalomra

Kezdőlap

Üdvözlünk, a Mizu Sushi-nál!

Összefoglaló a videóban történtekről

A videó egy futószalagos sushi étteremben készült, közelről mutatva a futószalagot és az azon mozgó tányérokat.
A háttérben láthatóak a sushi készítő szakácsok. A videó teljes hossza alatt folyamatosan hallható a futószalag mechanikus működésének hangja: egyenletes, halk kattogás, csörgés és zúgás keveréke, ahogy a lánc és a tányérok mozognak.
[0:00 - 0:02] A kamera előtt egy fehér tányér halad el jobbról balra egy futószalagon. A tányéron egy darab garnélarákos nigiri sushi látható, amelynek tetején valamilyen aprított feltét vagy szósz van. Egy másik, hasonló tányér követi szorosan.
[0:02 - 0:11] Több rózsaszín, mintás tányér következik a szalagon. Mindegyiken két darab, enyhén megpirított (aburi stílusú) lazac nigiri található, majonézzel. A háttérben fehér ruhás szakácsok dolgoznak a pult mögött. Magasra halmozott tiszta tányérok és fekete tábla is látható a háttérben.
[0:11 - 0:12] Egy kéz (valószínűleg egy vendégé) benyúl a képbe, és levesz egy tányér lazac sushi-t a futószalagról.
[0:12 - 0:16] Sötétvörös tányérok jelennek meg a szalagon. Az egyiken két darab élénkpiros tonhal nigiri és egy darab sárga, édes tojáslepény (tamago) nigiri látható, amint elhaladnak a kamera előtt.

Rólunk

A Mizu Sushi egy apró, de annál hangulatosabb sushi étterem, ahol a japán gasztronómia legjavát hozzuk el vendégeinknek. Szenvedélyünk a sushi, és célunk, hogy minden falat egy kis ízutazás legyen Japánba. Éttermünkben a friss alapanyagok, a precizitás és a hagyományos elkészítési technikák találkoznak egy modern, barátságos környezetben. A "Mizu" japánul vizet jelent, amely az élet, a frissesség és a tisztaság szimbóluma - ezek az értékek vezérelnek minket az ételeink elkészítésében is. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden vendégünk megtapasztalja az autentikus japán ízek harmóniáját, legyen szó egy könnyed ebédről vagy egy különleges vacsoráról. Kis éttermünkben a személyes kiszolgálásra és a minőségre helyezzük a hangsúlyt. A sushi nem csupán étel - egy művészeti forma, amely precizitást, kreativitást és szakértelmet igényel. Nálunk minden falat gondosan elkészített és szeretettel tálalt finomság, amely egyaránt kielégíti a tradicionális ízek kedvelőit és az újításokra nyitott vendégeket is.

Ételeink / Specialításaink

A Mizu Sushi kínálata a klasszikus és a modern japán ízvilág tökéletes ötvözete. Az étlapunkon szereplő sushi tekercsek és sashimi-k gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, friss tengeri herkentyűkkel, ropogós zöldségekkel és minőségi japán rizsből. Különlegességeink között megtalálható a Spicy Tuna Roll, amely fűszeres tonhalával és pikáns szószával igazi ízbomba. A Rainbow Roll friss lazaccal, tonhallal és garnélával koronázza meg az étkezést, míg a klasszikus California Roll az avokádó, a surimi és az uborka tökéletes harmóniáját kínálja. Ha valami igazán autentikusra vágysz, ajánljuk sashimi válogatásunkat, amelyben a friss lazac, tonhal és vörös sügér legjobb szeleteit kóstolhatod meg. A vegán vendégeink számára is bőséges választékkal készültünk - a Vegán Roll mangóval, sárgarépával és avokádóval kényezteti az ízlelőbimbókat. Az étteremben minden fogásunkat gondos odafigyeléssel készítjük el, hogy az ízek és a textúrák tökéletes harmóniában legyenek. Hiszünk abban, hogy a sushi nem csupán egy étel, hanem egy élmény, amelyet minden vendégünknek szeretnénk felejthetetlenné tenni.

A sushi és sashimi története

A sushi és sashimi eredete

A sushi története több mint ezer évre nyúlik vissza, és eredete nem Japánhoz, hanem Délkelet-Ázsiához kötődik. Az első változat, a "narezushi", a hal tartósításának egy módszere volt, amely során a halat sóban és fermentált rizsben érlelték, így hónapokig eltartható maradt. Ez a technika Kínán keresztül jutott el Japánba, ahol továbbfejlődött. A 17. századra a sushi új formát öltött: a "hayazushi" már nem hosszú érlelési folyamaton esett át, hanem friss hozzávalókból készült. A ma ismert edomae-zushi vagy nigiri sushi az Edo-korban (1603-1868) született meg Tokióban (akkori nevén Edo). Ekkoriban a gyors és friss fogások iránti igény megnőtt, így a szakácsok elkezdték ecetes rizzsel és friss hallal tálalni az ételt. A sashimi, amely nyers halfiléként kerül az asztalra, szintén hosszú múltra tekint vissza. Ez az egyszerű, de kifinomult étel a japán konyha egyik legfontosabb eleme, amelyet a lehető legfrissebb halból készítenek, gyakran szójaszósszal és wasabi-val tálalva.

Sushi variácók napjainkban

A 20. századra a sushi világszerte elterjedt, és számos variáció született. A nyugati világban megjelentek az új típusú tekercsek, mint a California Roll vagy a Philadelphia Roll, amelyek kreatívan ötvözik a hagyományos japán ízeket a helyi alapanyagokkal. Napjainkban a sushi és sashimi nem csupán étel, hanem a japán kultúra és gasztronómia szimbóluma is. A Mizu Sushi elkötelezett amellett, hogy ezt a hagyományt megőrizze, miközben modern, izgalmas ízvilágot kínál vendégeinek.

Galéria