Tortellini


Házi Tojásos Tészta Recept

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

A tálaláshoz:


Elkészítés:

1. A tészta elkészítése:

  1. A lisztet halmozd egy gyúródeszkára, és a közepébe készíts egy mélyedést.
  2. Üsd bele a tojásokat..
  3. Kezdd el villával összekeverni, majd kézzel gyúrd össze.
  4. 10-15 percig gyúrd, amíg rugalmas, sima tésztát nem kapsz.
  5. Fedd le fóliával, és pihentesd legalább 30 percig.

2. A töltelék elkészítése:

  1. Egy tálban keverd össze a ricottát (vagy a darált húst), a reszelt parmezánt, a fokhagymát, a tojássárgáját, sót, borsot és szerecsendiót.
  2. Ha darált húst használsz, előbb egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg, majd hűtsd ki.

3. A tortellini formázása:

  1. A tésztát nyújtsd ki vékonyra (kb. 1 mm vastagra).
  2. Vágd fel kb. 4-5 cm-es négyzetekre vagy pogácsaszaggatóval körökre.
  3. A közepére tegyél egy kis kanálnyi tölteléket.
  4. Hajtsd félbe (háromszög vagy félkör alakban), majd a két végét hajlítsd össze, és csippentsd össze, hogy tortellini formát kapjon.

4. Főzés és tálalás:

  1. Lobogó sós vízben főzd meg a tortelliniket 2-3 perc alatt (amikor feljönnek a víz felszínére, készen vannak).
  2. Egy serpenyőben olvassz vajat, adj hozzá zsályaleveleket, és ebben forgasd át a kifőtt tortelliniket.
  3. Szórd meg reszelt parmezánnal, és tálald forrón.
kész tortellini