Ugrás a tartalomra

Ugrás a tartalomra

Oszd meg és főzz!

"Pufi" palacsinta

Az alábbi recept egy könnyed, habos palacsinta recept, amelyet Carlos Sainz Forma 1-es pilóta osztott meg egyik videójában, amelyet lentebb görgetve vagy ide kattintva tekinthettek meg.

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 200 g liszt
  • vanília
  • 250 ml tej
  • sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • méz
  • olívaolaj
  • + egy pici vaj a sütéshez

Elkészítési folyamat

  1. A tojásokat válaszd szét, és verd fel a fehérjét kemény habbá – ez fogja biztosítani a palacsinta légies, puha textúráját.
  2. A tojás sárgáját alaposan keverd el a vaníliával, mézzel, olívaolajjal, cukorral, majd add hozzá a sütőport, lisztet és a tejet. Keverd simára, ügyelve arra, hogy ne maradjanak csomók.
  3. Ezután óvatosan forgasd bele a felvert fehérjehabot a sárgájás keverékbe, figyelve arra, hogy ne törjön össze túlságosan, mert akkor nem lesz olyan könnyű és "fluffy" a végeredmény.
  4. Melegíts egy serpenyőt, és olvaszd meg benne a vajat.
  5. Ezután kanalazd bele a tésztát, és süsd, amíg az alja meg nem pirul. Ha már alá tudsz nyúlni egy spatulával, fordítsd meg, és süsd készre a másik oldalon is!

Példa videó

A videó leírásának megtekintése

A videón a palacsinta recept elkészítésének a fentebb belinkelt videó alternatívája látható, amelyben Carlos Sainz magyarázza egy interjúján a palacsinta receptjét, és kisebb közbevágásokkal látható, ahogy egy férfi az utasításokat követve elkészíti ezt a palacsintát.

Transcript: Oh, I have a really good recipe of pancakes. Tell me, please. Oh. Get the eggs. You separate the yolk yolk yolk yolk yolk from the whites.And the whites, you zzz sugar, maybe a bit of honey to give it a bit more flavor. Mix it all up, but careful when you mix it because you don't want the fluffy stuff to become unfluffy. And then you do them fairly small but quite tall so they are fluffy. You cover, bit of butter on the pan. So good.Delicious. And what do you have with your pancakes? You're gonna call me very strange here. Nothing. I love the dough flavor.I'm like, I like the dough.