Ugrás a tartalomra
<strong>Tátratea</strong> logója

Történetünk

Ismerd meg a Tatratea eredetét és történetét!

A Tátra szívéből

Az eredeti nevén Tatranský čaj receptjét a Magas-Tátra hegyei között élő emberek dolgozták ki. Régi szokás volt közöttük ugyanis, hogy a közéjük érkező vendéget, a hideg elleni védekezésül, forró teával kínáltak, melyet gyógynövényekből készült likőrrel dúsítottak. Ez a recept képezte a mai ital alapját is.

<strong>Magastatra</strong> kep
<strong>Jan Semanak</strong> a <em>tatratea alapitojanak</em> kepe

Hagyomány és innováció

Nagyüzemi gyártása és forgalmazása 2003 elején kezdődött, amikor Ján Semaňák egyfajta szlovák nemzeti italként kívánta piacra dobni. Először csak kisebb tételben forgalmazták, majd a sikert látva, 2004 elejétől nagyobb mennyiséget termeltek. Eredeti, átlagos külsejű üvegét egy termoszra emlékeztető variánsra cserélték, és ezt követően további öt ízben kezdték el gyártani. Később a teaalapú verziók mellé gyümölcsalapúak érkeztek, majd a harmadik generáció, mely gyógynövényalapú.