Történetünk
Ismerd meg a Tatratea eredetét és történetét!
A Tátra szívéből
Az eredeti nevén Tatranský čaj receptjét a Magas-Tátra hegyei között élő emberek dolgozták ki. Régi szokás volt közöttük ugyanis, hogy a közéjük érkező vendéget, a hideg elleni védekezésül, forró teával kínáltak, melyet gyógynövényekből készült likőrrel dúsítottak. Ez a recept képezte a mai ital alapját is.


Hagyomány és innováció
Nagyüzemi gyártása és forgalmazása 2003 elején kezdődött, amikor Ján Semaňák egyfajta szlovák nemzeti italként kívánta piacra dobni. Először csak kisebb tételben forgalmazták, majd a sikert látva, 2004 elejétől nagyobb mennyiséget termeltek. Eredeti, átlagos külsejű üvegét egy termoszra emlékeztető variánsra cserélték, és ezt követően további öt ízben kezdték el gyártani. Később a teaalapú verziók mellé gyümölcsalapúak érkeztek, majd a harmadik generáció, mely gyógynövényalapú.