Fetás paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg koktélparadicsom
- 400 g feta sajt
- 3 ek oregánó
- 2 ek bazsalikom
- 5 gerezd fokhagyma
- 0.5 ek só, bors ízlés szerint
- 400 g tészta (teljes kiőrlésű)
- 50 ml olívaolaj
A koktélparadicsomokat egy jénaiba tesszük, és 40 ml olívaolajjal, 2 evőkanál oregánóval, 1 evőkanál bazsalikommal, sóval és borssal összekeverjük. Az edény közepére helyezzük a fetát, és a tetejét meglocsoljuk a maradék olajjal, aztán a maradék fűszereket is rászórjuk. 200 fokon, 30 perc alatt készre sütjük. Közben kifőzzük a tésztát. A kész fetát és paradicsomot egy villával összenyomkodjuk, és ezután hozzá forgatjuk a tésztát. Ízlés szerint tálaljuk.
Recept információk
Tulajdonság | Érték |
---|---|
Elkészítési idő | 40 perc |
Adag | 4 adag |
Nehézség | Közepes |
