Ebéd

Fetás paradicsomos tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 400 g feta sajt
  • 3 ek oregánó
  • 2 ek bazsalikom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0.5 ek só, bors ízlés szerint
  • 400 g tészta (teljes kiőrlésű)
  • 50 ml olívaolaj

A koktélparadicsomokat egy jénaiba tesszük, és 40 ml olívaolajjal, 2 evőkanál oregánóval, 1 evőkanál bazsalikommal, sóval és borssal összekeverjük. Az edény közepére helyezzük a fetát, és a tetejét meglocsoljuk a maradék olajjal, aztán a maradék fűszereket is rászórjuk. 200 fokon, 30 perc alatt készre sütjük. Közben kifőzzük a tésztát. A kész fetát és paradicsomot egy villával összenyomkodjuk, és ezután hozzá forgatjuk a tésztát. Ízlés szerint tálaljuk.

Recept információk
Ez a recept információinak táblázata
Tulajdonság Érték
Elkészítési idő 40 perc
Adag 4 adag
Nehézség Közepes
Fetás
Fetás paradicsomos tészta

Csirkés-tzatzikis wrap

Hozzávalók:

  • 1 uborka, háromnegyed része reszelve, a maradék félbevágva és felszeletelve
  • 250 g görög joghurt
  • 500 g csirkemell, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 teljes kiőrlésű wrap
  • 4 nagy, érett paradicsom, vékonyra szeletelve

A tzatzikire: a reszelt uborkát és joghurtot keverd össze egy tálban, majd ízesítsd sóval és borssal. Tedd félre. A csirkét sózd, borsozd, majd dörzsöld be 1 evőkanál olívaolajjal. A maradék olajat melegítsd egy serpenyőben közepes hőmérsékleten, és süsd a csirkét 8-10 percig, amíg teljesen átsül és aranybarna lesz. Melegítsd meg a wrapeket egy száraz serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben. Minden wrapra kenj 2 evőkanál tzatzikit, majd tedd rá a csirkét, paradicsomot és uborkaszeleteket. Ízesítheted még egy kis borssal is, ha szeretnéd. Hajtsd be a wrap oldalait, majd szorosan tekerd fel és tálald.

Recept információk
Ez a recept információinak táblázata
Tulajdonság Érték
Elkészítési idő 25 perc
Adag 4 adag
Nehézség Könnyű
Csirkés-tzatzikis wrap
Csirkés-tzatzikis wrap

Pesto-s spenótos penne

Hozzávalók:

  • 400 g teljes kiőrlésű penne
  • 5 evőkanál vegetáriánus bazsalikomos pesto
  • 500 g baby spenót, felvágva
  • 220 g koktélparadicsom, félbevágva

Főzd meg a penne tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le, de tarts meg egy kevés főzővizet. Egy nagy serpenyőben hevíts egy kis olajat, majd add hozzá a spenótot, és párold meg, amíg megpuhul. Ezután add hozzá a pesto-t, és jól keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kis főzővizet, hogy krémesebb legyen. Keverd bele a főtt penne tésztát, majd szórd bele a félbevágott paradicsomokat. Keverd össze, és tálald.

Recept információk
Ez a recept információinak táblázata
Tulajdonság Érték
Elkészítési idő 20 perc
Adag 4 adag
Nehézség Könnyű
Pesto-s spenótos penne
Pesto-s spenótos penne