Bevezetés
Végeztül íme néhány számomra ismert gyrosozó és rövid értékelésük.
Figyelem! Ez a lista erősen szubjektív.
Végeztül íme néhány számomra ismert gyrosozó és rövid értékelésük.
Figyelem! Ez a lista erősen szubjektív.
Gyros Nepper a személyes véleményem szerint a XVI. kerület legjobb gyrosozója (lehet az egyetlen is). Belépve az amúgy kicsi büfébe egyből elkap a nosztalgia. Szocialista korszellemet megidéző külső mögött egy őszinte gyrosos áll. Maga a gyros is kicsit régimódinak mondható, olyan magyarosan. Sültkrumpli vagy esetleg más izgalmas zöldségek távol állnak tőle. Viszont gazdagon meg van pakolva salátával, paradicsommal és hagymával mindez nyakon öntve egy jó nagy adag tejfölös hagymás szósszal.
Az étlapon jó nagy a választék és normális árakkal találkozunk. Személyes kedvencem a nyirosz (nyíregyházi gyros), ami egy gyrost jelöl retro kifliben felszolgálva tartártmártással és jó sok sajttal nyakonöntve.
A Karimi az egyetlen, amiben egyetértek a BME hallgatókkal. A hangulat és a felszolgálás kíváló. Nagy a tér kényelmes le lehet ülni akár többen is. Bemész, kérsz egy gyros tálat (szigorúan nagyot) és 2 percen belül már kézhez is kapod. Ezek a törökök a munkamorál legfelső szintjét képviselik és ráadásul vidámak is.
Nekem a lilakáposzta nagy kedvencem, így külön öröm, hogy rendesen raknak a gyrosba is. Ezen felül szószaik is nagyon finomak, ugyanakkor néha eléggé hason tud ütni a csípős szószuk.
Ezt az újonnan nyílt helyet okkal mutatta be Erdődi Péter (a brutálisan húsos tiktok faszi). A helyiség kicsit kicsi, de még páran így is beférnek. Melegebb időben ki lehet ülni a teraszra és csodálni a Szél Kálmán tér flóráját és faunáját.
A gyros maga nagyon finom, talán ez hasonlít arra a legjobban, amit Görögországban ettem. A szósz, mint az étterem neve tzatziki, amit nem túloznak el. Pont elég, hogy finom legyen, viszont nem önt el mindent és nem kell minimum 8 szalvéta, hogy kulturáltan elfogyasszuk.