Keleti fűszeres rizs - Paella

Hozzávalók

  • 2 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 hüvelyknyi gyömbér reszelve
  • 200 g fagyasztott borsó
  • 340 g répa
  • 240 g paprika
  • 1 tk cukor
  • 2 ek madras curry keverék
  • 10 ek szójaszósz
  • 300 g basmati rizs
  • 1 tk curry paszta (elhagyható)

Elkészítés

A riszt felteszem főni a curry pasztával, amíg megpuhul, apróra összeágom a zöldségeket. A hagymát megdinsztelem olajon és kevés sóval, átkeverem rajta a gyömbért és a fokhagymát is, majd ráteszem a borsót és megpárolom egy kevés vízzel. Amikor kezd megpirulni, hozzáadom a répát és a paprikát, majd néhány perc után a cukrot, a fűszert és a szójaszószt is. Legvégül hozzákeverem a megfőtt rizst.

Elkészítési idő 40 p
Gluténmentes igen
Hozzáadott cukor-mentes nem
Pénztárcabarát 4/5
paella kerámiaedényben

Gombapástétom

Hozzávalók

  • 200 g megtisztított gomba
  • 1 lilahagyma (kb. 80 g)
  • 2 ek apróra vágott petrezselyem
  • 70 g dió
  • 4 szem aszaltszilva
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A diót kicsit összetördelem, majd egy serpenyőben megpirítom és féreteszem. A serpenyőben a hagymát az olajon megdinsztelem, eközben összevágom a gombát, majd hozzáadom azt, és tíz percig pirítom alacsony fokozaton. Ha a dió kihült, egy késes aprítóban megdarálom, majd egy tálba teszem az összes többi összetevővel együtt és a botmixerrel krémesre keverem.

Elkészítési idő 15 p
Gluténmentes igen
Hozzáadott cukor-mentes igen
Pénztárcabarát 5/5
gombapástétom dióval és petrezselyemmel díszítve

Töltött édesburgonya

Hozzávalók

  • 4 édesburgonya
  • 1 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g pucolt gomba
  • 1 vörösbab konzerv
  • 100 g rizs
  • só, bors

Elkészítés

Az édesburgonyákat megmosom, hosszában félbevágom és héjjastul 1 órát sütöm 200 fokon. Amíg puhul, összeállítom a tölteléket: A rizst felteszem főni, a hagymát és a fokhagymát megdinsztelem, összevágom a gombát és azt hozzáadom. A babot kicsit összevágom és a főt rizzsel, sóval, borssal együtt a gombához keverem, ekkor már elzárom a lángot. Ha a burgonyák megsültek, kikanalazom a közepüket, de hagyok egy kis peremet. Összepépesítem és a rizses keverékhez adom a kikapart pürét, majd visszatöltöm a masszát a burgonyába és légkeverésen további 20 percig sütöm.

Elkészítési idő 40 p
Gluténmentes igen
Hozzáadott cukor-mentes nem
Pénztárcabarát 4/5
csónak alakú töltött édesburgonya

Gluténmentes vegán-lasagne

Hozzávalók

  • 1 kis karfiol (kb. 500 g)
  • 100 g dió
  • 200 g gomba tönkjével, megtisztítva
  • olívaolaj, só, bors
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek bazsalikom
  • 1 ek oregánó
  • 900 sűrített paradicsom
  • 40 g olívaolaj
  • 150 g rizsliszt
  • 800 ml rizstej
  • 1 tk szerecsendió
  • 350 g gluténmentes lasagnelap
  • kb. 80 g vegán sajt

Elkészítés

Késes aprítóban megdarálom a diót, majd a gombát és a karfiolt is, ezeket vegyesen. Egy nagy tepsit kibélelek sütópapírral, majd összekeverem rajta a megdarált dolgokat 3 evókanál olajjal, sóval, borssal, majd 180 fokon légkeveréssel megpirítom óket, néha átkeverem. Egy nagy edényben megpirítom a hagymát, ráteszem a fokhagymát és a fúszereket, végül a paradicsomszószt. Amint a gombás keverék megpirult, azt is hozzaadom. A besamelhez felforrósítom az olajat, rászórom a lisztet és néhány percig kevergetem, majd fokozatosan hozzákeverem a rizstejet, legégül pedig a szerecsendiót. Egy nagy jénai tálban összeállítom a lasagnét a besamel, tészta, paradicsomszósz, tészta sorrendet folytatva. A tetejét megszórom a növényi sajttal, majd 200 fokon készre sütöm.

Elkészítési idő 15 p
Gluténmentes igen
Hozzáadott cukor-mentes igen
Pénztárcabarát 5/5
Egy szelet lasagne

Új recept beküldése






Mit gondolsz, mennyire pénztárcabarát a recept?

A felkészülés során elkészült csemegék