Bemutatkozás
Kedves Látogató!
A Habárka nevű oldal Tokaji Anna Judit, cukrász munkáinak és eredményeinek összegyűjtésére szolgál. Anna érdeklődését hamar felkeltette a sütemények világa, eleinte csak aktív fogyasztóként élvezte őket, mielőtt a készítésük iránt is lelkesedni kezdett. Gyermekkora ikonikus krumpli tortáját követően nem gondolta volna senki, hogy az ide vezető út egyáltalán lehetséges. Az előbbiekben említett kudarc nem vette el a kedvét a sütéstől, de még nem volt hobbinak mondható ekkor. Egyetemen, a szociálpedagógus szak elvégzése után a gyulai családsegítőben kezdett el dolgozni, esetmenedzserként. A szabadidejében ekkor kezdett el sütni, főleg szülinapokra és névnapokra a családnak. Jobban beleásva magát már bonyolultabb, összetettebb recepteket is el tudott készíteni és a sütéshez szükséges eszközeinek tárházát is kibővítette. Ekkor megfogalmazódott benne, hogy el szeretné végezni a cukrász képzést, hogy már papírral a kezében profi süteményeket tudjon készíteni. A munkahelye miatt csupán levelezőn megtartott képzést tudott elvállalni, ahol csak elküldték a tananyagot, és egy jelenléti vizsgával zárult a képzés. Anna éjszakába nyúlóan, idejét nem kímélve készült a vizsgára, melyet sikeresen teljesített is. Úgy érezte a képzés által nyújtott tudáshoz képest az ambíciói nagyobbak, így jelenleg is folyamatosan képezni önmagát, internetes és könyves források segítségével. Jelenleg csak a családjának és a közeli ismerőseinek készít tortákat és süteményeket, melyet már a szeretetnyelveként említhetünk.