Hagyományos Receptek

Ebben a szekcióban Magyarország legkedveltebb és legikonikusabb hagyományos receptjeit gyűjtöttük össze. Ismerje meg nagymamáink titkait és készítse el a legfinomabb magyar fogásokat!

Gulyásleves

Hagyományos gulyásleves recept

Hozzávalók:

  • 500g marhahús
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 500g sárgarépa
  • 2 piros paprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • kömény
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

  1. A húst kockákra vágjuk, a hagymát apróra.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát.
  5. Felöntjük vízzel.
  6. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és a paradicsomot.
  7. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Hagyományos gulyásleves
Hagyományos gulyásleves

Klasszikus magyar ételek

Ételek listája
Hagyományos magyar ételek
Étel neve Hozzávalók Elkészítési idő Nehézségi szint
Libamáj Libamáj, tej, só, bors, liszt 30 perc Közepes
Halászlé Ponty, harcsa, hagyma, paprika, paradicsom 60 perc Haladó
Töltött káposzta Káposzta, darált hús, rizs, hagyma, paradicsom 120 perc Haladó
Pörkölt Marhahús, hagyma, paprika, paradicsom 90 perc Közepes

Szezonális alapanyagok

Őszi szezonális alapanyagok

  • Zöldségek: sárgarépa, petrezselyem, zeller, káposzta
  • Gyümölcsök: alma, körte, szilva, dió
  • Gombák: csiperke, laska, vargánya