Ebben a szekcióban Magyarország legkedveltebb és legikonikusabb hagyományos receptjeit gyűjtöttük össze. Ismerje meg nagymamáink titkait és készítse el a legfinomabb magyar fogásokat!
Gulyásleves
Hagyományos gulyásleves recept
Hozzávalók:
500g marhahús
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
500g sárgarépa
2 piros paprika
1 paradicsom
pirospaprika
kömény
só, bors
olaj
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, a hagymát apróra.
Olajon megdinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát.
Felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és a paradicsomot.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.